dijous, 21 de desembre del 2017

Codi 48 Bis : La meva família i altres animals de Gerald Durrell.

Sempre, a la programació del Pla 9, ens proposem d'incloure un clàssic de la literatura com a mínim. Aquest any l'obra elegida va ser La lletra escarlata de Nathaniel Hawthorne, però també vam contemplar un altre clàssic més de caire humorístic (aquesta obra no té sort, perquè tampoc va entrar a la programació d'humor del curs 2016-2017): La meva família i altres animals de Gerald Durrell. En aquest llibre, de caràcter autobiogràfic, l'autor ens explica la seva infància amb la seva família a l'illa grega de Corfú. La història està plena d'anècdotes sobre el peculiar comportament dels seus parents però també de la gent de la illa amb la que interactuaven. Tot això barrejat amb l'estudi de la fauna que feia el jove Durrell abans de convertir-se en naturalista.

Com veieu el llibre complia totes les condicions per estar present en la programació però tres factors van jugar en contra seva. En primer lloc, les ganes que teníem de programar La lletra escarlata. En segon lloc que fos la primera part d'una trilogia (més concretament, la Trilogia de Corfú que completen  Ocells, bèsties i parents i El jardí dels déus), aspecte que podria dotar a l'experiència d'un cert aire inacabat. I, en tercer però no menys important, que l'any passat ja havíem llegit llibres d'humor i significaria repetir l'experiència.

Així que, esperem que a la tercera vagi la vençuda i ens retrobem amb Gerald Durrell en un futur proper. Ja buscarem el forat!