dimarts, 8 de març del 2016

Codi 32 : El misteri de la ment

La carrera com a escriptor de Daniel Keyes no és gaire prolífica i a més està molt influenciada per la seva formació com a psicòleg. És cert, que al llarg de la seva vida el món literari també va estar molt present, ja que va ser editor d'una revista de ciència-ficció i va exercir de professor d'escriptura creativa a la universitat, però un cop d'ull ràpid a les seves obres ens permet observar que els misteris de la ment i les seves possibilitats de desenvolupament (com a bon escriptor de ciència-ficció que va ser) van ser el focus principal de la seva obra. Tot això acompanyat d'una narrativa efectiva i precisa no exempta de qualitat.

És per aquest motiu que voldríem destacar una altra de les seves obres (així, si us ha agradat Flores per a l'Algernon) podeu continuar explorant la narrativa de Keyes. Estem parlant de The minds of Billy Milligan (que a Espanya es va traduïr com a La extraordinaria mente de Billy Milligan).

En aquesta obra Keyes opta per novel·lar la història real de Billy Milligan, una persona amb un extraordinari cas de personalitats múltiples (fins a 24 es van comptabilitzar). A rel dels crims comesos per un parell de les seves personalitats va sortir a la llum una història que a primera vista podria considerar-se increïble. Si a aquesta història sumem les hàbils mans escriptores de Keyes ja podeu suposar que és un llibre francament recomanable que ens endinsa en un dels laberints més enigmàtics que existeixen: la ment humana.